Libyas utenriksminister søker om asyl

Libyas utenriksminister Moussa Koussa er imot Gaddafis angrep på uskyldige mennesker. Derfor trekker han seg fra regjeringen.
Foto: Flickr.com: magharebia
Ifølge britisk UD, skal utenriksministeren ikke lenger være villig til å representere Gaddafis regjering internasjonalt, ifølge p4.
0Shares
Libyske myndigheter hevdet i går at Koussa, som har vært en nøkkelperson i Gaddafis regime, var på vei til London på et diplomatisk oppdrag.
– Moussa Koussa er imot Gaddafis angrep på uskyldige mennesker, og trekker han seg fra regjeringen. Han søker nå om beskyttelse i Storbritannia, og håper på å bli behandlet godt, sier Noman Benotman. Han er en venn av ministeren og jobber som analytiker i Storbritannia
Fra opprør til borgerkrig

Koussa reiste til London onsdag kveld. Han kom seg over grensen til Tunisia mandag. Derfra tok han fly til London, melder det tunisiske nyhetsbyrået TAP.
Borgerkrigen i Libya startet som et opprør mot regimet til Libyas mangeårige diktator Muammar al-Gaddafi i februar 2011. I løpet av mars utviklet det seg til en borgerkrig. I midten av mars har også internasjonale flystyrker fra land som USA, Storbritannia og Frankrike blitt involvert i kamphandlinger mot det sittende regimet, ifølge wikipedia.no.