Forbyr “elefantsang”

Utsatt for rasistisk hets: Real Madrids togolesiske spiss Emmanuel Adebayor er ikke populær blant Tottenham-fansen. Nå har London-klubben sørget for at han ikke skal plages av den velkjente "elefantsangen" når de to lagene skal møtes til returoppgjør i Mesterligaen på onsdag.
Foto: flickr.com
Tottenham forbyr sine supportere å komme med rasistisk hets under kveldens Mesterliga-kvartfinale, ifølge Aftenposten
0Shares
I forrige tirsdags mesterligakamp mellom Real Madrid og Tottenham, scoret Reals togolesiske spiss Emmanuel Adebayor de to første målene i en kamp det spanske laget vant 4-0.
Adebayor, som i England spilte for Tottenhams London-rivaler Arsenal, er sterkt hatet blant Tottenhams mest fanatiske supportere. Togoleseren ble hetset under kampen av de gjestende engelskmenn, med sang som spilte blant annet på spillerens afrikanske bakgrunn, og inneholdt fraser som ”din far er en elefantvasker.” 

Sterk reaksjon
Episoden fikk den antirasistiske organisasjonen “Kick It Out” til å reagere, og etter mye om og men har klubben nå valgt å legge munnkurv på supporterne og forbudt sangen under onsdagens returoppgjør på White Hart Lane i London.
– Vi tolererer ingen form for diskriminering, verken på banen eller tribunen. Hvis du opplever noen form for diskriminering, hjelp oss med å bli kvitt det, skriver Tottenham i en pressemelding på sin hjemmeside.
Spilleren selv tror ikke oppfordringen nytter.
– Større og bedre spillere enn meg har opplevd slike tilrop, og gjør det ennå. Det er en del av livet, sier han til tv-kanalen SkySports.