Jødisk verdenskongress hyller colombianerne

Sterk USA- og Israelalliert: Colombias president Juan Manuel Santos´ høyreorienterte regjering nekter fortsatt å gi staten Palestina full diplomatisk anerkjennelse. Verdens jødiske kongress hyller ham og Colombia som et bolverk mot økende arabisk og iransk innflytelse i Sør-Amerika, særlig hos de sterkt venstreorienterte landene som Venezuela og Bolivia.
Foto: flickr.com
Colombias regjering nekter fortsatt å anerkjenne Palestina som stat.
0Shares
Verdens jødiske kongress (WJC) har i enstemmighet hyllet beslutningen til Colombias regjering om ikke å godkjenne en palestinsk stat, skriver Jerusalem Post.
Som et av få latinamerikanske land nekter colombianerne å godkjenne Palestina. Naboland som Ecuador og Venezuela, og selv Chile, som ved siden av colombianerne er det andre landet på kontinentet med en høyreorientert regjering, har gitt palestinerne full diplomatisk anerkjennelse.

– En buffer mot iransk innflytelse

Formannen i WJCs Latin-Amerika-avdeling, Jack Terpins, sier det er viktig å ha Colombia med i kampen mot det han kaller en “stadig sterkere arabisk og iransksponset økonomisk og politisk innflytelse i Sør-Amerika”.
– Colombia vet hva terrorisme er. Vi kan bare håpe at andre land i Sør-Amerika innser sannheten og blir enige om at økonomisk og politisk samarbeid med Teheran og andre udemokratiske arabiske regimer ikke er noe å satse på, sier han til Jerusalem Post.