Osama Bin Laden drept i Pakistan

Oppdrag fullført: USAs president Barack Obama kunne tidlig i dag opplyse om at lederen for terrornettverket Al-Qaeda, Osama bin Laden er drept av amerikanske spesialstyrker, ifølge det Hvite Hus
Etter to tiår med jakt har amerikanske styrker drept Osama bin Laden. Al-Qaida-lederen ble skutt i hodet i en villa i Pakistan, ifølge VG.no.
0Shares
– USA har ledet en operasjon som har tatt livet av Osama bin Laden, lederen for terrornettverket al-Qaida. Bin Laden står bak drapene på flere tusen menn, kvinner og barn.
Slik begynte president Barack Obama talen der han fortalte verden at en av verdens mest ettersøkte terrorister, Osama bin Laden, er drept av amerikanske spesialstyrker, melder NRK.
Drept søndag
1. mai 2011 ble den 54 år gamle al-Qaida-lederen drept i et amerikansk angrep mot en villa i Abbottabad, et par timer nord for Pakistans hovedstad Islamabad.
To personer ble drept sammen med bin Laden, den ene skal være sønnen hans, ifølge AFP. Ingen amerikanske liv gikk tapt i operasjonen.

– Lettelse for hele verden
Storbritannias statsminister, David Cameron hyllet mandag nyheten om bin Ladens død.
– Dette vil bringe stor lettelse for folk over hele verden, sier Cameron.
Ofre for 11. september-angrepet sier de er lettet over at bin Laden ikke lenger kan spre frykt.
– Det kan ikke lette vår smerte, eller bringe tilbake våre kjære, men det er en lettelse å se at hovedmannen bak tragedien ikke lenger kan utføre onde handlinger, sa Gordon Felt, styremedlem i “Familie av Flight 93” i en uttalelse til nyhetskanalen CNN.
Jubelscener
Amerikanere er i ferd med å samle seg utenfor Det hvite hus, der de feirer at Osama Bin Laden er drept. Også utenfor Ground Zero, stedet der Twin Towers sto, har folk samlet seg, ifølge CNN.