Lover å granske Bin Laden-nettverk

Lover granskning om mulig Osamavennlige nettverk i Pakistan: Pakistans ambassadør i USA, Hussain Haqqani.
Foto:WebStrong Group
Amerikanske myndigheter vil vite hvorfor Osama bin Laden kunne leve så lenge i skjul.
0Shares
Hussein Haqqani, Pakistans ambassadør i USA, lover en full gransking på hvorfor pakistanske sikkerhetsstyrker ikke visste at Osama bin Laden bodde i en luksusvilla i Abottabad, noen få mil unna hovedstaden Islamabad.
– Bin Laden hadde åpenbart et støtteapparat. Spørsmålet er om støtteapparatet var innenfor myndighetene eller innenfor det pakistanske samfunnet. Vi vet alle at det fins mennesker i Pakistan som deler samme syn og at det fantes folk som antakelig beskyttet ham, sa ambassadør Husain Haqqani til nyhetskanlen CNN mandag, etter at nyheten om drapet på Osama bin Laden hadde blitt offentliggjort av det Hvite Hus.
Revurderer bistand til Pakistan 
Amerikanske politikere spør seg hvordan det var mulig for Bin Laden å bo så nær hovedstaden og i en garnisonsby uten at myndighetspersoner, reagerte eller gjorde noe med det, skriver dagsavisen.no
Mange mener det er på tide å revurdere de milliardene av dollar Pakistan får i bistand får å bidra i krigen mot terror. President Barack Obamas terrorrådgiver John Brennan varsler at USA nå vil konfrontere Pakistan med opplysningene.
– For oss er det ufattelig å tenke at Bin Laden ikke hadde et lokalt støtteapparat som gjorde det mulig for ham og hans nærmeste tilhengere å bo i byen over lengre tid, sier han til CNN.
.