Saudi-Arabia vil stanse moskéfinansiering

Kunngjøringen markerer et linjeskifte i det som har vært offisiell statlig politikk fra det strengt muslimske kongedømmet, som i mange år har spredd sin offisielle versjon av islam gjennom finansiering av moskeer i utlandet. (Illustrasjonsfoto)
Landets myndigheter melder om stans av finansiering til moskéer i utlandet.

Saudi-Arabias tidligere justisminister Mohammed Bin Abdul-Karim Issa har kunngjort at kongedømmet vil stanse finansiering av moskéer i utlandet, og heller sørge for at de administreres lokalt, melder nettstedet Middle East Monitor.

Ifølge den sveitsiske avisen Le Matin Dimanche skal saudi-araberne etablere lokale administrative råd for hver moské i samarbeid med lokale myndighetene. Dette gjelder de moskene som allerede er finansiert av Saudi Arabia.

I Sveits er Geneve-moskéen en av de finaniserte moskéene som nå går over til lokalt eierskap. Sikkerhetsgrunner skal være årsaken til stans i finansieringen fra saudiske myndigheter.

Kunngjøringen markerer et linjeskifte i det som har vært offisiell statlig politikk fra det strengt muslimske kongedømmet, som i mange år har spredd sin offisielle versjon av islam gjennom finansiering av moskeer i utlandet.

– Tiden er inne for å overlate Genève-moskeen til et sveitsisk administrasjonsråd som representerer muslimene i nærområdet, med en valgt geistlig som leder, sier eks-ministeren.