Lesbisk blogger og regimekritiker bortført

Situasjonen i Syria gjør det umulig for asylsøkere og flyktninger derfra å bli returnert, ifølge nye midlertidige instrukser i Utlendingsdirektoratet.
Foto: flickr.com
Syrisk-amerikanske Amina Abdallah Araf blitt et ikon for opprøret.
Gjennom sin «Gay Girl in Damascus»-blogg har hun frontet et standpunkt og en legning som kan være livsfarlig i det konservative landet. Nå skal Araf være bortført.
– Vi kan si at hun nå er savnet. Faren hennes forsøker desperat å finne ut hvor hun er og hvem som har bortført henne, har en representant skrevet på bloggen.
Tvunget inn i bil
Hendelsen skal ha funnet sted ved Abbasid busstasjon i Damaskus. Ifølge familien ble hun med makt tatt inn i en bil, av det de mistenker å være tre politiagenter, mandag denne uka.
Arrestasjonen har ført til dels sterke internasjonale reaksjoner. Nettstedet change.org har sendt inn en underskriftskampanje til USAs utenriksminister Hilary Clinton hvor man ber om Arafs løslatelse.
– Et tusentalls personer er drept og over 10.000 sitter arrestert i kjølvannet av folkeopprøret i Syria. Journalister og bloggere er spesielt utsatte for represalier. Arraf er en modig kvinne som kjmper for frihet og grunnleggende menneskerettigheter, og i tillegg en viktig kommuniskasjonskanal i en stadig farligere og ustabil politisk situasjon i landet, skriver nettstedet.