– Flyktningstrømmen endrer rute til den farligste av rutene

Kanariske myndigheter sliter med å ta seg av alle de som kommer på en skikkelig måte. (Bildet av norske Ocean Viking som gjennomfører redningsaksjon i Middelhavet.)
Foto: Anthony Jean/SOS MEDITERRANEE
Det fører til 15 ganger så mange båtflyktninger på Kanariøyene i år som i fjor.
0Shares

998 flyktninger og migranter har ankommet Kanariøyene fra Afrika i småbåter i løpet av en og en halv måned i år. Det er 15 ganger flere enn på samme tid i fjor, skriver Canaria Journalen.

Allerede nå har det kommet over en tredel så mange som i hele fjor, da det var en dobling fra 2018  til 2698 ankomne.

Strengere kontroll i farvannene nær Libya, strengere grensekontroll nord i Marokko, og det faktum at de som blir reddet i Middelhavet blir nektet adgang, gjør at flyktningstrømmen endrer rute til den farligste av rutene, den som går til Kanariøyene, ifølge flyktninghjelpen i Spania, CEAR.

Canaria Journalen melder at kanariske myndigheter sliter med både å begrense utreisen av disse båtene fra Afrika, og å klare å ta seg av alle de som kommer på en skikkelig måte. Dette skal være på grunn av den voldsomme økningen på kort tid.

Spanias statsminister, Pedro Sanchez lover å aktivere tiltak, uttaler Torres i en kunngjøring til pressen. Det skal aktiveres tiltak i utreiselandene, settes inn flere ressurser for å hjelpe migranter og flyktninger som befinner seg på åpent hav, og flere ressurser til å ta seg av dem på Kanariøyene, ifølge Torres.