Vil ha strengere regelverk mot skadelig innhold på nett

Facebook-sjef Mark Zuckerberg går inn for sterkere vern av sosiale medier mot manipulasjon.
Foto: Anthony Quintano/Flickr
Facebook-sjef Mark Zuckerberg ønsker et strengere internasjonal regelverk som kan straffe "skadelig innhold".
0Shares

– Vi fjerner rundt en million falske kontoer hver eneste dag, sa Facebook-sjef Mark Zuckerberg under sikkerhetskonferansen i München, ifølge NRK.

Sjefen for en av internetts mektigste aktører tar nå til orde for at det å publisere skadelig innhold på nett, bør kunne straffes. Og han etterlyser flere regler.

– Selv om jeg ikke vil være enig i ethvert forslag på kort sikt, mener jeg det vil gagne alle på lang sikt. Og i mangel på slike felles verdensomspennende regler, vil vi fortsette å gjøre vårt beste, uttalte Zuckerberg.

Kritisert etter valg

Facebook har i etterkant av det omstridte presidentvalget i USA i 2016 måtte tåle mye kritikk for at selskapet ikke oppdaget at falske kontoer spredde negativ informasjon om daværende presidentkandidat Hillary Clinton og tilsvarende positiv rettet informasjon om motkandidaten, Donald Trump.

Flere av kontoene var opprettet av russiske personer og russiske selskap, har amerikansk etterforskning senere avslørt.

Zuckerberg sier selskapet i dag er langt bedre rustet til å takle en tilsvarende påvirkningskampanje enn de var for fire år siden.

– Vi har nå utviklet en rekke teknikker for å forhindre slik. Jeg er stolt over hvor langt vi har kommet når det gjelder å valgsikkerhet.