Tyrkia vil ikke lenger stoppe flyktninger fra å nå Europa

Hvis Tyrkia nå slutter å stoppe syrere fra å dra videre til Europa, vil det kunne føre til at antall flyktninger som kommer til Europa øker dramatisk,
Foto: Pixaby
Beslutningen kommer etter at tyrkerne venter at opp mot én million syrere vil flykte fra den syriske Idlib-provinsen.
0Shares

Den tyrkiske kystvakten, politiet og grensevaktene fått ordre om ikke å stanse syriske migranter som forsøker å ta seg over til Europa. Bakgrunnen er kampene i den syriske Idlib-provinsen, som grenser opp mot Tyrkia, skriver NRK. Opp mot en million mennesker er internt fordrevne i Idlib, og tyrkerne frykter at mange av dem vil ta seg over grensen til Tyrkia.

Hvis Tyrkia nå slutter å stoppe syrere fra å dra videre til Europa, vil det kunne føre til at antall flyktninger som kommer til Europa øker dramatisk, melder Reuters. Over én million syriske flyktninger tok seg i 2015 inn i EU fra Tyrkia, de aller fleste til Hellas.

De mange flyktningene førte til at EU i 2016 inngikk en avtale med Tyrkia. Avtalen lovet milliardstøtte dersom tyrkiske myndigheter hindret flyktningene i legge ut på Egeerhavet. Samtidig inneholdt avtalen også et punkt om at personer som ikke får opphold, kunne sendes tilbake til Tyrkia. Avtalen mellom EU og Tyrkia førte til at antall syriske flyktninger som nådde frem til EU, sank dramatisk.

Les hele saken i NRK