Hylles som helter

En butikk i Woolwich i Sør-øst London er totalt skadet etter de siste dagers opptøyer. Opptøyene startet som en demonstrasjon mot maktmisbruk fra politiet etter at 29-årige Mark Duggan skal ha blitt drept under skuddveksling forrige torsdag.
Foto: flickr.com
Tyrkisk-kurdiske butikkeiere slo tilbake mot opptøyer og plyndring i London.
0Shares

– Kommer de til våre butikker, skal vi slå tilbake med balltrær, uttalte en butikkeier med tyrkisk-kurdisk opprinnelse til Daily Mail.

Butikkeieren var en av flere hundre borgere med tyrkisk-kurdisk bakgrunn som i går natt heroisk forsvarte butikkene sine i Dalston og Hackey i Nord-Øst-London. Plyndringen av London i kjølvannet av opptøyene som startet i helgen har pågått i fire dager med enorme tap for butikkeiere og forsikringsselskaper.

Nå hylles butikkeierne som helter på sosiale medier og i engelske aviser. I tillegg til å beskytte sine egne butikker, hindret man større områder i Shacklewell Lane og Dalston fra å bli plyndret.
Lite politi
Øyenvitner forteller om enorme ødeleggelser og plyndringer i hele London. En The Guardian-leser forteller følgende om stadige ran og lite politi ut i gatene.
– I nesten tre timer var det ikke noe politi tilstede i Clapham Junction. Selv de best sikrede butikkene, som smykkeforretninger, ble invadert. Da politiet endelig kom, sleit de fleste plyndrerne seg hjemover med lommene fulle av klær og elektriske varer, skrev leseren til Guardians nettside.