– Frimurere er tempelriddere

– Tempelriddermystikken er en en del av frimurerordenen, og vært en viktig tiltrekningsfaktor for terrorsiktede Anders Behring Breivik, ifølge eks-ordensmedlemmet Roger Karsten Aase
Foto: flickr.com
I 2007 ble Anders Behring Breivik medlem av frimurerordenen. – Med en sterk hang til tempelriddere er ikke det rart at han ønsket seg inn, mener eksfrimurer Roger Aase.
231Shares
Terrorsiktede Breivik oppnådde tredje grad før han ble kastet ut av losjen etter terrorangrepet 22. juli.
Roger Karsten Aase, forfatteren av boka Frimurernes hemmeligheter – Fortalt fra innsiden, sier til Vårt Land han forstår godt hvorfor Behring Breivik ble tiltrukket av losjen.
– Tempelriddere er en integrert del av frimurerordenen. Fra åttende medlemsgrad benevnes de som tempelriddere, og begynner å leke med hvite tempelridderkapper og får ring på høyre langfinger. Det er ikke så rart at en mann med en hang til tempelriddere og diktatoriske samfunn uten muslimer ønsket seg inn i et sånt fellesskap, sier han.
Ble kritisk
Aase nådde selv til niende grad på sin frimureriske losjevandring, men etter hvert som han steg i gradene ble han stadig mer kritisk til systemet.
– Måten frimurerlosjen praktiserte den kristne religion på, stod ikke til min egen kristne tro. Kristne verdier handler ikke om hierarkiske riddervesen og diktatoriske forhold, de handler om åpenhet og kjærlighet, sier Aase til Vårt Land.
Holder tett
Pressetalsmann for Den Norske Frimurerordenen, Helge Qvigstad, ønsker ikke å kommentere losjens forhold til Behring Breivik, Aases beskrivelse av opptaksseremoniene eller ordenens forhold til tempelriddere.
– Vi snakker aldri om ritualer, enkelthendelser eller enkeltpersoner. Utover at vi bruker malteserkorset som vårt symbol, kan jeg ikke si noe, sier Qvigstad til vl.no.