– NDL er imot voldsbruk

Som reddende riddere: Norwegian Defence League, den norske avleggeren av English Defence League, hevder de vil forsvare Norge og vestlig demokrati fra sharialov og islamsk ekstremisme. Begge grupper blir likevel beskrevet som høyreekstreme, rasistiske og voldelige. Foto: facebook.com.
Foto: facebook.com
Ronny Alte (37) fra Stokke er sentral i den islamfiendtlige organisasjonen Norwegian Defence League (NDL). Til Tønsbergs Blad sier han organisasjonen er imot terror og voldsbruk
0Shares

Alte, som var tidligere lærer ved Færder videregående skole, jobber nå som pressetalsmann i NDL og er en av mellom 30 til 40 perosner fra Vestfold som er aktive i nettverket. 

Overfor Tønsbergs Blad benekter han at organisasjonen er høyreekstrem.

– Vi er ikke høyreekstremister eller rasister, men vi vil samle alle raser til kamp for vårt demokrati og ytringsfriheten som nå er truet av ideologien islam, sier Alte.

Tar avstand
Forrige uke ble det avslørt at tidligere NDL-leder Håvar Krane i et lydopptak skal ha snakket om å henrette et regjeringsmedlem, eventuelt ta livet av hele regjeringen. Krane, som er Demokratenes ordførerkandidat i Kristiansund, er nå under etterforskning. 
Både Krane og terrorsiktede Anders Behring Breivik har vært NDL-medlemmer. Alte sier til Tønsbergs Blad at han og NDL tar sterkt avstand fra begge.
– Behring Breiviks handlinger er forferdelige. Krane er et bevis på at det går nok en idiot rundt i to sko. Jeg trakk meg ut av NDL en periode på grunn av Kranes væremåte. Personlig har jeg aldri møtt ham, og jeg synes det han har sagt er forkastelig, la han til.