Islamsk lærd som mente kronavirus er Allahs straff er selv smittet av viruset

Al-Modarresi selv er nå diagnotisert med viruset, og uttalte på Twitter hans at helsen hans var på bedringens vei.
Foto: MEMRI TV
Hadi Al-Modarresi som er en islamsk lærd i Irak mente at kronaviruset er Allahs straff.

I en video sier Al-Modarresi at viruset spredt først i Kina hvor muslimer er undertrykt.

– Det er åpenbart at spredningen av dette viruset er en handling fra Allah. Hvordan vet vi dette? Spredningen av koronaviruset begynte i Kina, et gammelt og enormt land, hvor befolkningen utgjør en syvende del av menneskeheten, og at myndighetene i det landet er tyrannisk og de beleiret mer enn en million muslimer og plasserte dem under husarrest.

Al-Modarresi referer til kontroversen rundt den kinesiske regjeringens arrestasjon og fengsling av uiguriske muslimer som er en minoritet i landet, som er beskrevet av kritikere som konsentrasjonsleire i dekke av å være “rehabiliteringssentre”.

– Journalistene i det landet begynte å rive niqaben til muslimske kvinner, og de tvang muslimske menn til å spise svinekjøtt og drikke alkohol. Allah sendte en sykdom på dem, og denne sykdommen rammet 40 millioner kinesere, sier han i videoen.

Se video

Selv smittet

Al-Modarresi selv er nå diagnotisert med viruset, og uttalte på Twitter hans at helsen hans var på bedringens vei og lastet opp et bilde av seg selv iført en kirurgisk ansiktsmaske.

Iran har hatt 354 dødsfall på grunn av viruset, med over 9000 tilfeller smittet.