Argentina krever iranere utlevert

Går tøft ut: Argentinas president Cristina Fernandez går inn for en granskning av terrorbombingen av det jødiske senteret i Buenos Aires i 1994. Flere av de anklagede som ønskes utlevert har hatt eller har innflytelsesrike posisjoner i Irans regjering.
Foto: Expectativa Online
Flere prominente iranske tjenestemenn skal ha hatt sentrale roller i et terrorangrep i Buenos Aires for snart femten år siden. Nå kreves de utlevert av argentinske myndigheter.
0Shares

Argentinas president Cristina Fernandez vil gjenoppta saken mot åtte iranske tjenestemenn som angivelig hadde en rolle i et terrorangrep mot et jødisk kultursenter i Buenos Aires i 1994, skriver nyhetsbyrået AFP.

Angrepet krevde 85 liv og var et av de verste i argentinsk historie. Det regnes som utført av den libanesiske Hizbollah-geriljaen på oppdrag fra Irans regjering. Blant de antatt innblandede finnes Irans nåværende forsvarsminister Ahmad Vahidi og tidligere utenriksminister Ali Akbar Velayati.

Vil hjelpe, avviser anklager

Irans regjering lover samarbeid i etterforskningen av saken, men avviser alle anklager om at landet skal være innblandet.

– Vi ønsker en konstruktiv dialog med argentinerne, samtidig som vi vil klart si ifra at alle disse åtte tidligere og nåværende tjenestemenn er helt uskyldige.