13-åring blasfemianklaget

En diskusjon om deprivatisering av islam er et viktig poeng når man snakker om sharia i Norge, hevder innsenderen.
Foto: Scanstockphoto.com
I stedet for å hylle profeten Muhammed, skrev hun ordet "forbannelse" i en skoleprøve. Nå risikerer den 13 år gamle pakistanske jenta livet.
0Shares
Jenta, som kommer fra en kristen familie fra landsbyen Havelian i Nordvest-provisnen, har nå flyktet med sin familie etter at hun ble anklaget for blasfemi og utsatt for drpastrulser, skriver Pakistan Christian Post.
Hele episoden startet da skolen hun gikk i utestengte henne etter at hun i en skriftlig skoleprøve i stedet for å skrive en hyllest til profeten Muhammad brukte en annet uttrykk som nesten staves på samme måte, men som betyr “forbannelse”.

Trusler
Nyheten om 13-åringen som ble blasfemianklaget spredte seg raskt i hele omegnen og førte til protester og krav fra den lokale majoritetsmuslismke befolkningen om at jenta måtte bli straffet. Kort tid etter at en lokal imam uttalte seg under en fredagsbønn om at “jenta og andre kristne måtte straffes” flyktet Bhatti og hennes familie.
Kontroversiell lov
Pakistan blasfemilov skal på papiret beskytte alle religiøse samfunn fra hets. Loven regnes internasjonalt som kontroversiell siden nesten utelukkende har blitt brukt i tilfeller det gjelder islamhets. Radikale islamister har ofte misbrukt loven for å forfølge enkeltpersoner, familier og bedrifter eid av kristne. 

Nazir S. Bhatti, leder i Pakistan Christian Congress, fordømmer anklgelsene mot 13-åringen, som han mener er blitt gjort på feil grunnlag. 
– Jeg oppfordrer imamene og muslimske politiske ledere til å sette en stopper for misbruket av blasfemiloven overfor landets religiøse minoriteter, sier han til Pakistan Christian Post.