Underslag hos Democratic Voice of Burma

I mange år har mediekanalen Democratic Voice of Burma vært en samlingspunkt for eksilburmesernes kamp mot det langvarige militærregimet. Nå trues stasjonen av økonomisk rot og intern krangel.
Foto: freeburma.org
Ledelsen i radio- og TV-stasjonen Democratic Voice of Burma mistenker tre personer ved Thailand-kontoret for å ha underslått 1,7 millioner kroner. Utenriksdepartementet stanser støtten inntil videre.
Radio- og TV-stasjonen har base i Oslo, og sender usensurerte nyheter via satellitt og kortbølge til en ca. fem millioner burmesere. Radiostasjonen har et kontor i Thailand som formidler lyd og bilder fra journalister som jobber inne i Burma. Nå er tre ledere ved kontoret mistenkt for underslag, skriver NTB.
Underslaget skal ifølge kanalen blitt begått i 2010. Alle de tre som er fritatt for sine forpliktelser nekter for å ha gjort noe galt.
– Saken vil bli anmeldt til politiet i Norge. Så får vi se hva etterforskningen bringer, sier Bøckman til NTB.
Forventer opprydning
Stasjonen får økonomisk støtte fra norske myndigheter gjennom Utenriksdepartementet (UD). Kommunikasjonsrådgiver Kjetil Elsebutangen bekrefter at de er varslet om underslaget.
– Vi ser meget alvorlig på saken og forventer at Democratic Voice of Burma sørger for full opprydning. Vi vil ikke utbetale ny støtte før dette er gjort, sier Elsebutangen til NTB.