– Utestengelse var “tabbe”

Sundt, sjovt- men kanskje "litt for vilt": Aktivitetsparken Legelandets nettsider vitner om et hyggelig og barnevennlig sted. Nå har saken om et feilrapportert slagsmål blant dansk-somaliske gjester og ulovlig rasistisk skilting utenfor inngangen blitt til en real ripe i lakken.
Foto: Fotofaksimile
Politiet mener det ikke er blitt anmeldt noe forhold om masseslagsmål i den danske aktivitetsparken Legelandet, slik eierne påsto for noen dager siden. Nå vurderer sjokkerte dansk-somaliere å politianmelde eieren av aktivitetsparken.
0Shares
Eierne av Legelandet satte opp en plakat som forbød somaliere inngang til parken frem til 1. mai neste år, etter at det angivelig skulle ha oppstått en masseslagsmål som kostet dem 40.000 kroner. Nå ser det imidlertid ut som om det som skulle være en grov voldssak aldri ble anmeldt.

– Vi har ingen anmeldelser for vold. Vi var på stedet kl. 17.45 fordi det var en gutt som løp ut foran en bil og kom unna med noen riper. Han ble kjørt i ambulanse til observasjon, men det er alt, sier vakthavende ved Øst-Jylland-politiet, Jens Fonseca, til Ekstrabladet.

Anmelder eierne

Thomas Vestergaard, medeier i Legelandet, sier nå til avisen at avgjørelsen var en tabbe og at skiltet er nå tatt ned.

Saken får nå en annen vri etter at unge somaliere har bestemt seg for å anmelde forholdet. Avdelingsleder ved Institutt for menneskerettigheter i Danmark, Susanne Nour, mener skiltingen er ulovlig og at eierne kan forvente en bot på 5000 danske kroner. Formann for Somalisk Ungdom i Danmark, Mohamed Suleban. uttrykker også dypt sjokk over skiltingen.

– I første omgang vil vi henvende oss til Vestergaard og be han ta ned skiltet, og deretter skal vi ta kontent med Øst-Jyllands politi med henblikk på en anmeldelse, sier han til Ekstrabladet.