Fikk åtte kampers karantene

 
Foto: flickr.com
Liverpool-spiller Luis Suarez straffes knallhardt for rasisme mot Manchester Uniteds Patrice Evra.
I en pressemelding skriver FA, det engelske fotballforbundet, at urugayaneren får åtte kampers karantene, samt en bot på 365 000 norske kroner.
Komitéen som ble satt til å etterforske saken fant Suarez skyldig i fire punkter, blant annet at Suarez skal ha brukt ord med henvisning til Evras hudfarge, skriver NTB.

Forundrelse
Suarez´ klubb sier seg «veldig overrasket og skuffet over» avgjørelsen fra FAs komité. Videre ser de frem til utredningen om saksbehandlingen, og at de vil vente med en eventuell anke frem til da.

– Liverpool Football Club ser på rasisme som uakseptabelt. Vi har likevel sterk grunn til å tro, etter å ha gått over fakta i saken, at Luis Suarez ikke kom med rasistiske bemerkninger i kampen. Vi mener også at forklaringen til spilleren ikke er troverdig ettersom han tidligere har kommet med lignende anklagelser, skriver klubben på sin hjemmeside.

Viktig signal
Gordon Taylor, som er leder i den engelske spillerforeningen, hevder dommen viser at rasisme ikke kan tolereres. Taylor regnes som en sterk forkjemper for anti-rasisme innen idretten, og var en av de få kritiske stemmene i verdensfotballen som krevde FIFA-sjef Sepp Blatters avgang etter sistnevntes polemiske uttalelser om Suarez-saken og andre episoder som involverte rasistiske uttalelser eller handlinger på banen.
– Vi er et multikulturelt samfunn, hvor også fotballen er kosmopolitisk. For meg er det er viktig at vi sender kraftige signal hvis en rasistisk handling har inntruffet, sier Taylor til Sky Sports.