– Skader antirasismearbeidet

 
Foto: DUP Photos
Liverpool får knallhard kritikk for ikke å ta ordentlig avstand fra rasisme.
0Shares

I et åpent brev til klubben og manager Kenny Dalglish (bildet) fra Liverpool Black Leadership Forum, som er signert av flere antirasisme-organisasjoner, får Liverpool flengende kritikk for å bestride funnene til den uavhengige komiteen som gransket Luis Suarez-saken.

– Liverpools handlinger, gjennom sin voldsomme motstand mot funnene til forbundets komité, den offentlige støtten til en spiller som er kjent skyldig i rasistisk hets og hans påfølgende motstand mot å ta Evra i hånden før en kamp nå nylig, er fullstendig uakseptable, heter det i brevet.

Klønete håndtert

Gruppen mener at kampen mot rasisme er blitt påført betydelig skade som følge av Liverpool Football Clubs handlinger.

– Klubbens klønete håndtering av Suarez/Evra-saken har sviktet alle i byen som jobber hardt for å bekjempe rasisme og gjøre Liverpool til et bedre sted å bo, sier Gloria Hyatt i Liverpool Black Leadership Forum, ifølge avisen The Guardian.

Tør ikke å gå på hjemmekamper

Også internt har det kommet kritikk. I et podcast-intervju med fansiden The Anfield Wrap fortalte nylig Liverpool-speideren Earl Jenkins at nevøen hans ikke lenger går på hjemmekamper.

– Han vil ikke gå lenger fordi han for første gang har sett våre supportere komme med rasistisk hets av motspillere. Rasistene har blitt komfortable med å ytre seg, legger Jenkins til.