Obama beklager koranbrenning

En diskusjon om deprivatisering av islam er et viktig poeng når man snakker om sharia i Norge, hevder innsenderen.
Foto: Scanstockphoto.com
President Barack Obama beklager at flere eksemplarer av Koranen tidligere i uka ble kastet og brent som søppel ved en amerikansk militærbase i Afghanistan.
0Shares

Koranbrenningen har satt sinnene i kok i Afghanistan, der har vært voldsomme protester som har kostet minst 14 mennesker livet de siste tre dagene, blant dem to amerikanske soldater, ifølge NTB.

– Jeg vil få gi uttrykk for min dypeste beklagelse til deg og det afghanske folk over denne hendelsen, heter det i et brev den amerikanske presidenten har oversendt til sin afghanske kollega Hamid Karzai.

Uvitende

Karzai sa torsdag at den amerikanske offiseren som hadde ansvaret for koranbrenningen, var uvitende.

– Han handlet ut fra uvitenhet og liten forståelse av hvor viktig islams hellige bok Koranen er, heter det i en kunngjøring fra Karzai.

Også norske soldater skadet

Protestene har også gått utover norsk personale utstasjonert i Afghanistan. En soldat ble skadet under angrepet på den norske leiren i Meymaneh torsdag. Soldaten ble truffet av splinter fra en håndgranat under de voldsomme demonstrasjonene utenfor den norske leiren, melder VG Nett

–  Folkemengden som kastet stein og ropte slagord mot de norske soldatene på mellom 150 og 200 demonstranter, ifølge VG Nett