Mistanke om høyreekstremt nettverk i tysk politi etter drapstrusler

Mistanke om en høyreekstrem celle innad i politikorpset er blitt styrket.
Foto: Unsplash/Mika Baumeister
Truende eposter sendt til en venstrevridd politiker i den tyske delstaten Hesse har ført til mistanke om et høyreekstremt nettverk i det regionale politiet.
53Shares

Janine Wissler, som leder venstrepartiet Die Linke i Hessens delstatsforsamling, har fått en rekke truende eposter, senest denne uka.

Alle har vært signert med «NSU 2.0», en referanse til den nynazistiske gruppa NSU, som er knyttet til ti drap mellom 2000 og 2007.

Lignende budskap ble i 2018 sendt til advokaten Seda Basay-Yildiz i Frankfurt, som representerte ofrenes familier i en rettssak mot NSU. Storbyen ligger i Hessen.

I begge tilfeller ble mottakerens personlige informasjon etterspurt fra politidatamaskiner i Hessen før truslene ble sendt. Det har ført til mistanke om en høyreekstrem celle innad i politikorpset, og Hessens innenriksminister Peter Beuth sa fredag at han ikke lenger kan utelukke at et slikt nettverk eksisterer.

Partileder Bernd Riexinger for Die Linke sier drapstruslene setter lys på den bredere trenden med økt høyreekstrem aktivitet i Tyskland. Til avisa Rheinische Post sier han at det i flere måneder har vært flere trusler og aksjoner mot «venstrevridde politikere og aktivister som kjemper mot rasisme, nynazisme og antisemittisme»