Borgerrettsgruppe: Journalister og observatører angripes fortsatt i Portland

Ifølge ACLU blir fortsatt journalister og observatører utsatt for angrep fra sikkerhetsstyrkene. (Illustrasjonsfoto)
Foto: Pixabay
Journalister og observatører blir fortsatt angrepet av de føderale sikkerhetsstyrkene i Portlands gater, hevder borgerrettsgruppen ACLU.

Gruppen gikk tirsdag til retten igjen etter at en føderal domstol forrige uke ga en rettsordre om de føderale styrkene til Trump-administrasjonen ikke kan gå målrettet etter journalister og observatører.

Ifølge ACLU blir fortsatt journalister og observatører utsatt for angrep fra sikkerhetsstyrkene. Det er voldsom uro i byen etter protester i forbindelse med Black Lives Matter, som har eskalert etter at føderale styrker ble sendt dit mot ordførerens vilje.

I en rettsbegjæring ber gruppen domstolen om å sanksjonere agentene for å ha brutt den midlertidige ordren om å holde seg unna journalistene.

Gruppen ber også retten kalle inn fungerende sikkerhetsminister Chad Wolf og hans underminister Ken Cuccinelli for å avgi vitnemål på vegne av sikkerhetsstyrkene.

ACLU viser til en rekke hendelser der føderale agenter har avfyrt gummikuler og brukt pepperspray mot folk som tydelig hadde på seg bevis på at de var fra pressen eller observatører.

En journalist, Jonathan Levinston fra Oregon Public Broadcasting, sier han ble skutt mot med malingskuler da han skulle ta et bilde av styrkene i helgen.

– Basert på hvor jeg sto og folkene rundt meg, er det ingen mulighet for at agenten siktet på noe annet enn meg, sier Levinson, som tidligere har dekket konflikter verden over, blant annet i Irak.