Toulouse-desperadoen skutt av politiet

 
Foto: Foto: Skjermdump/youtube.com
Innenriksminister Claude Gueant bekreftet overfor pressen at terrorsiktede Mohammed Merah er omkommet.
0Shares

23-åringen, som angivelig sto bak to drapsepisoder i Toulouse i løpet av de siste ukene, mistet livet etter en politiaksjon mot leiligheten han forskanset seg i under det 32 timer lange dramaet, skriver VG Nett.

Tre politimenn skal ha blitt skadet i aksjonen, en av dem alvorlig, melder franske medier. Like før klokken 11.30 hørtes det skuddsalver i området ved leiligheten, som om det pågikk en skuddveksling før to kraftige drønn kunne høres. Fortsatt har ikke politiet i Toulouse offentliggjort dødsårsaken.

Inneriksminister Gueant sa 23-åringen ble funnet drept på bakken etter en dramatisk slutt på den langvarige skuddvekslingen.

– Han kom ut av baderommet og skjøt voldsomt. En offiser jeg pratet med som er trent til denne type situasjon fortalte meg at har aldri hadde vært med på en så voldelig skuddveksling, sa Guerin til nyhetsbyrået AFP.

Var i Afghanistan
Merah skal ifølge fransk politi ha innrømmet å ha stått bak drapet på tre personer med tilknytning til det franske militærvesenet, alle av nord-afrikansk opprinnelse. I tillegg skal ha også ha innrømmet å stå bak drapet på religionslæreren Jonathan Sandler (30), hans to sønner og en annen medelev utenfor den jødiske skolen Ozar Hatorah i Toulouse 19 mars.

23-åringen var i franske myndigheters søkelys etter å ha reist til Afghanistan og Pakistan, hvor han angivelig skal ha vært i kontakt med ekstremistiske miljøer.

Ifølge CBS News var Merah også en kjent ungdomsforbryter for de lokale domstolsmyndighetene i Toulouse, med 15 ulike forseelser og straffedømte forhold bak seg.