Migrasjonsfiendtlige demonstranter angrep Leger Uten Grenser ved Moria-leiren

Demonstrantene kastet stein på barneklinikken og startet en brann like ved. (Bilde fra da Moria-leiren brant ned)
Foto: Stand by Me Lesvos
Barneklinikken til Leger Uten Grenser ved Moria-leiren på Lesvos i Hellas ble torsdag kveld angrepet av migrasjonsfiendtlige demonstranter.
222Shares

Demonstrantene hadde samlet seg for å vise motstand mot besøket til den greske presidenten Katerina Sakellaropoulou, som var til stede for å åpne et nytt testsenter for koronavirus, opplyser Leger Uten Grenser i Norge i en pressemelding.

Demonstrantene kastet stein på barneklinikken og startet en brann like ved.

– Heldigvis ble ingen skadd, men både ansatte og pasienter ble utsatt for fare. Kaoset som fulgte gikk utover den medisinske hjelpen, sier Leger Uten Grensers koordinator på Lesvos, Marco Sandrone.

– Vårt medisinske team måtte evakueres med buss. Det er uforståelig at angrep som dette kan skje, understreker han.

Leger Uten Grenser ber nå greske myndigheter innføre tiltak for å bekjempe volden på Lesvos og den voksende motstanden mot migrantene.

Organisasjonen ble i juli tvunget til å stenge sin koronaklinikk på den greske øya.

– Angrepet på Leger Uten Grenser viser hvor ute av kontroll situasjonen i Moria er, og at lokalbefolkningen er utslitte og må få mer avlastning, skriver SVs Karin Andersen i en epost til NTB.

Hun leder kommunal og forvaltningskomiteen på Stortinget med ansvar for flyktningpolitikk. Andersen ber Erna Solberg og regjeringen hente barn og sårbare personer fra leiren og til Norge.

– Andre land får det til. Å la være å evakuere noen nå, er utilgivelig, understreker hun.