EDL-marsj endte i vold

 
foto: Flickr/lewishamdreamer
To politifolk er blant de skadede etter helgens "March for England", avholdt i Brighton.
0Shares

Om 140 medlemmer fra English Defence League (EDL) deltok i marsjen, som ble stanset to ganger og omdirigert for å unngå byens verdensberømte strandpromenade. Ifølge BBC News ventet flere hundretalls motdemonstranter for å konfrontere EDL-medlemmene. 

Et av de skadede politifolkene ble fraktet til sykehus, men senere utskrevet. Ifølge politiet i Sussex ble tre personer arrestert for grove ordensforstyrrelser.

Omstridt

Årets “March for England” er den femte i rekken. Marsjen holdes hvert år på St. Georgsdag, som regnes som Englands uoffisielle nasjonaldag.

EDL har ved flere anledninger fått sterk kritikk for å misbruke denne uofisielle nasjonaldagsfeiringen til egne politiske formål. Men kilder innad i organisasjonen avviser koblingen til høyreekstremisme.

– Vi er kun en pressgruppe som kjemper for engelskmenns rettigheter, uttalte talsperson Matt Silva, som også deltok i marsjen.

Lou Kenton, fra nettverket Anti Fascist Coalition, var imidertid av et helt annet syn.

– Hvert år paraderer EDL gjennom Brightons gater og roper rasistiske skjellsord på alle forbipasserende som ser “annerledes” ut, sier han ti BBC News.