Politisjef går av i New York etter at svart mann ble kvalt under pågripelse

Saken har sin bakgrunn i pågripelsen av Daniel Prude i mars. 41-åringen, som var svart, løp naken i gaten da politiet pågrep ham. (Bilde fra en annen pågripelse)
Foto: Pixabay
Politisjefen i Rochester i New York går av som følge av massiv kritikk mot måten politikorpset håndterte en sak der en svart mann ble kvalt under en pågripelse.
18Shares

Også visepolitisjef Joseph M. Morabito, som har jobbet i politiet i 34 år, går av. Byens ordfører Lovely Warren tror at hele politiledelsen kommer til å trekke seg.

Saken har sin bakgrunn i pågripelsen av Daniel Prude i mars. 41-åringen, som var svart, løp naken i gaten da politiet pågrep ham. De puttet en hette over hodet hans som skulle hindre at politifolkene ble spyttet på, og holdt ham nede i to minutter til han sluttet å puste. Han døde en uke senere etter å ha blitt frakoblet en pustemaskin.

I forrige uke offentliggjorde Prudes slektninger opptak fra et politikamera og offentlige rapporter om pågripelsen. Familien mener at politiet forsøkte å dekke over det som virkelig skjedde.

Publiseringen av videoen forrige onsdag har ført til store demonstrasjoner i byen. Kravene går ut på at både politisjefen og byens ordfører går av, og at det gjennomføres en større politireform.

Men for La’Ron Singletary er karrieren som politisjef over.

– Ettersom jeg er en mann med integritet, vil jeg ikke sitte stille mens eksterne instanser forsøker å ødelegge min karakter. De feilaktige karakteristikkene og politiseringen av handlingene som jeg utførte etter å ha blitt informert om Prudes død, er ikke basert på fakta, og er ikke hva jeg står for, sa han da han overraskende gikk av tirsdag.

Politiets fagforeninger mener politibetjentene handlet i tråd med opplæringen de hadde fått.