Nekter for drapene

Våpenglad: under rettssaken om Malmø-drapene blir siktede Peter Mangs fremstilt som svært våpenglad. Selv nekter han for å ha utført disse.
Foto: Ken Lunde/lundestudio.com
Peter Mangs, som politiet tror står bak en rekke drap og drapsforsøk i Malmø, nekter for anklagene.
0Shares

Rettssaken mot 40-åringen startet i Malmø mandag morgen. Han står tiltalt for tre drap og 10 drapsforsøk i perioden 2003–2010. Likevel nektet han skyld i noen av de alvorlige tiltalepunktene som ble lest opp. Eneste punktet han erklærte seg skyldig i var grovt skadeverk, etter å ha skutt i stykker noen trafikkskilt, ifølge NRK.

Mangs ble pågrepet i november 2010, og har sittet i varetekt siden. Han har nektet å forklare seg i avhør det siste året.

Sterk sikkerhetsoppbud

Sikkerhetsoppbudet rundt rettssaken i Malmø er omfattende, og den tiltalte sitter i en bås bak skuddsikkert glass.

– Ett titalls synlige politifolk er på plats men sannsynligvis finnes det flere som gjemmer seg på taket, sier Sydsvenskans reporter Joakim Palmkvist. I Sydsvenskans nettutgave skriver han at han måtte gjennom en omfattende kontroll.

Flere episoder

Politiet tiltaler Mangs for tre drap og 13 drapsforsøk i perioden 2003-2010. Et av ofrene var 20-årige Trez West Persson, som i 2009 ble skutt i hodet mens hun satt i bilen sammen med en venn. Hun mistet livet som følge av skadene.

Mangs er også tiltalt for å planlegge ytterligere ett drap, to tilfeller av grove trusler, legemsbeskadigelse og skadeverk. SVT og svensk politi melder at det er satt av to måneder til rettssaken.