Kastet molotov-cocktails på migranter

Shapira i Tel Aviv kalles på folkemunne det "glemte kvartalet". Ressursene er få og ofte er det konflikt mellom bydelens vanskeligstilte israelere og nykommerne.
Foto: Yoav Lerman
Et dagsenter og et privat bolighus ble forsøkt påtent av ukjente gjerningsmenn i den israelske hovedstaden Tel Aviv, skriver Jerusalem Post.
0Shares

Ifølge avisen kan angrepet være rasistisk motivert. Bolighuset og dagsenteret ligger bydelen Shapira, med et stort innslag av innvandrere og asylsøkere fra afrikanske land, særlig etiopiske jøder.

Tel Avivs borgemester Ron Huldai la ut en fordømmelse på sin Facebook-side, mens parlamentsmedlem Nitzan Horowitz kalte hendelsen “skamfull”.

– Gått for langt

Horowitz representerer Meretz, et parti som har kommet med sterke innspill i innvandringsdebatten. Han har også ledet en nabogruppe som har vært kritisk til det stadig økende antallet innvandrere i Shapira. Bydelen huser både vanskeligstilte israelere og innflyttere som utnyttes grovt på arbeidsmarkedet. Fattigdommen er stor, og konfrontasjonene økende. 

Horowitz mener likevel at de ukjente gjerningsmennene som sto for påtenningen har gått for langt.

– Retten til å debattere asylpolitikken i Israel gir ikke plass til å tolerere vold og rasistiske angrep, sier han til Jerusalem Post.