Nord-engelsk tettsted kan la ultraortodokse bygge boliger

Gateshead er hjem til en av Storbritannias mest voksende ultraortodokse jødiske samfunn.
Lokale myndigheter i Gateshead skaper oppsikt etter mulig godkjenning av boligfelt eksklusivt for ultraortodokse jødiske familier.
17Shares

Vedtaket skaper reaksjoner, til tross for at det er privat finansiert av Jewish Community Council of Gateshead, melder den Newcastle-baserte avisen Evening Chronicle.

Ifølge avisen har den ultraortodokse jødiske foreningen planlagt at man skal bygge rimelige bolighus, hvert med fire soverom på stedet hvor det gamle bussdepotet lå.

Lokale myndigheter er satt til å godkjenne de tre etasjes eiendommene, som utviklere hevder at det vil skape rundt 200 byggearbeidsplasser.

Samfunnet i Gateshead er en av de raskest voksende blant ultraortodokse briter, melder Jewish Telegraphic Agency.

Spesielle behov

Kritikere av planene mener hjemmene ” er en nødvendig for alle, ikke bare for en gruppe”.
Samtidig har det ultraortodokse samfunnet jussen på sin side, for i 2019 avviste High Court of Justice, britisk høyesterett, påstander om at slike eiendommer brøt likhet for loven.

High Court dømte i favør av de ultraortodokse, og mente at de har spesielle boligbehov, spesielt når det gjelder en livsstil som innebærer at de må bo i nærheten av hverandre.

Lokal politi, Northumbria Police, har bedt om tiltak for å gjøre eiendommen sikrere, inkludert forbedret belysning. Kommunale ansatte har også blitt oppfordret til å godkjenne hjemmene, som i en rapport heter det at “hjemmene må være designet til de spesifikke kulturelle kravene til det ortodokse jødiske samfunnet”.