Labour-leder tar selvkritikk om arbeidsinnvandring

 
Foto: www.decc.gov.uk
Ed Miliband, leder i det britiske arbeiderpartiet Labour, mener forgjengerne Gordon Brown og Tony Blair har bommet helt på innvandringspolitikken.
0Shares

Ifølge BBC hevder Miliband (bildet) sine to forgjengere skulle aldri ha tillatt ukontrollert innvandring fra nye EU-land i 2004. I tillegg har han uttrykt ønske om å forby rekrutteringsbyråer som bruker utenlandske arbeidere på bekostning av lokale ressurser.

Etter at land som Ungarn, Polen og Tsjekkia ble med i unionen i 2004 åpnet Labour-regjeringen for fri flyt av arbeidsinnvandring. Regjeringskilder anslo en årlig innflytting på 13.000 årlig. Istedet har antallet som har kommet til landet vært opptil sekssifrede.

Gitt sosial dumping

I 2010 hadde Storbritannia en innvandring på 252.000, ifølge offentlige statistikker. Nå mener Labour-lederen at britiske arbeidere har lidd som følge av arbeidsinnvandringen, og ønsker å innføre tiltak som skal kunne bremse utviklingen som fører med seg sosial dumping.

– Når vi ikke innførte overgangskontroll på adgangen fra østeuropeiske land gjorde vi et feilgrep. Vi har totalt undervurdert antallet mennesker som ville komme hit, sier Miliband til BBC.