Assange kan få asylsvar denne uken

 
Foto: Ars Electronica
Ecuadors president håper å kunne gi Wikileaks-grunnleggeren Julian Assange svar på om han får politisk asyl i landet denne uken.
0Shares

President Rafael Correa sier i et TV-intervju at han vil fatte en avgjørelse etter å ha snakket med rådgivere på onsdag, melder BBC.

Assange søkte tilflukt i Ecuadors ambassade i London i juni for å unngå å bli utlevert til Sverige. Svenskene krever ham utlevert på grunn av beskyldninger om voldtekt. Assange frykter imidlertid han skal utleveres videre fra Sverige til USA og bli tiltalt for spionasje etter å ha offentliggjort flere tusen konfidensielle amerikanske dokumenter med diplomatisk korrespondanse. I verste fall risikerer australieren å bli henrettet.

Kan pågripes 

41-årige Assange risikerer å bli pågrepet hvis han forlater ambassaden, men etter internasjonale diplomatiske avtaler kan ikke britisk politi gå inn i ambassaden for å pågripe ham, melder BBC.

Inntil videre drøyer Ecuadors president med å si noe om 41-åringen får asyl i landet.

– Vi ser det som nødvendig å sette oss inn i saken, da særlig når det gjelder internasjonal lovgivning, før min regjering og jeg kan uttale oss, tilføyer han til statskanalen ECTV.