Kristen pakistansk jente (11) blasfemiarrestert

 
Foto: Foto: Skjermdump/YouTube/NewsXLive
En elleve år gammel kristen jente med Downs syndrom ble arrestert for blasfemi i Pakistan.

En rasende folkemengde krevde å få en elleve år gammel jente bak lås og slå for å angivelig ha vanhellighet og brent sider av Koranen. Folkemengden truet med å brenne ned kristne hjem utenfor hovedstaden Islamabad, dersom hun ikke ble arrestert, melder pakistanske medier.

Gruppen med mennesker ble hissige da de så jenta komme bærende på en søppelpose som inneholdt avrevne sider fra muslimenes hellige bok, skriver NRK.

Flyktet fra hjemmene sine

– Utifra de rapportene jeg har sett ble jenta oppdaget da hun kom bærende på en søppelpose som blant annet inneholdt sider av Koranen. Dette provoserte en gruppe lokale folk og endte med at en stor folkemengde samlet seg rundt henne og krevde at hun svarte for seg. Politiet ville i utgangspunktet ikke arrestere henne, men følte seg presset til å gjøre det av den store folkemengden som truet med å sette fyr på husene i et kristent nabolag, sier Pakistans minister for nasjonal harmoni, Paul Bhatti.

Foreldrene til jenta oppsøkte politiet i frykt for å bli angrepet etter hendelsen som skjedde like etter fredagsbønnen fredag. Mer enn 600 mennesker har flyktet fra det kristne nabolaget.

– Vi jobber med å ivareta sikkerheten slik at de kan returnere til sine hjem, sier Bhatti.

Organisasjonen Woman's Action Forum (WAF) fordømmer pågripelsen av jenta og krever at hun blir løslatt umiddelbart. Jenta selv skal bli sittende i 14 dager i politiets forvaring og rettssaken mot henne starter i slutten av august.