Ekstreme jøder vandaliserte kloster

Utsatt for religiøst begrunnet hærverk: Latrun-klosteret i Israel.
Foto: Wikimedia Commons
Et kristent kloster ble natt til tirsdag utsatt for hærverk som jødiske ekstremister trolig står bak, melder NTB.
0Shares

Gjerningsmennene satte fyr på dørene av tre og malte graffiti på veggene til det berømte klosteret fra det 19. århundre i Latrun i nærheten av Jerusalem. Blant annet malte man på med slagsordet “Jesus er en ape”, ifølge israelsk politi.

Ifølge Reuters har angrepene som hovedmotiv å kaste muslimer og kristne fra landet. 

– Enkelte ekstreme grupper har tidligere angrepet moskeer, kirker, palestinsk lokalbefolkning og israelske soldater som hevn når bosettere fjernes fra ulovlige bosetninger. Hevnaksjonene, kjent som prislappolitikk, sies å være prisen som må betales for ethvert forsøk myndighetene gjør på å hindre videre utbygging av bosetningene på Vestbredden, skriver nyhetsbyrået på sin hjemmeside.

Skammet seg

Latrun-klosteret er eldre enn den israelske staten (stiftet 1948), og ble bygget i 1890 av tilreisende franske og belgiske trappistmunker som ville spre katolisismen i de palestinske, judeiske og transjordanske områdene, som dengang var under tyrkisk kontroll. Klosteret er også internasjonalt kjent som konsertlokale og for trappistmunkenes vingård. 

Rabbiner Gilad Kariv, som klosteret for å se på skadene, kom med sterke utfall mot de ekstreme gruppene, som han sier “undergraver sameksistensen”.

– I dag skammer jeg meg, som israeler og som rabbiner, over dette hærverket, uttale han til Jerusalem Post.