Nektet å score mot “gamlelandet”

 
Foto: Fanny Schertzer
Granit Xhaka, midtbanespiller på det sveitsiske landslaget, ville ikke fornærme den albanske fansen.
0Shares
Latest posts by Tika Sofia Leon og Claudio Castello (see all)

Xhaka (bildet), som kom som ung gutt med sin familie til Sveits, innrømte på sin Facebook-side at han lot være å score da han fikk muligheten under VM-kvalifiseringskampen mot Albania på tirsdag. Kampen, som ble spilt i Norges VM-kvalifiseringsgruppe, endte med 2-0 til vertene.

Ballen ble slått inn fra venstre, og Xhaka skulle bare plassere ballen i det lengste hjørnet. I avslutningsøyeblikket trakk han imidlertid foten til seg, og keeperen fikk kontroll på ballen. Tidligere i kampen var Xhaka nære scoring med ett skudd som snek seg like utenfor stolpen, skriver Dagbladets sportskommentator.

Født i Kosovo

Xhaka er født i Kosovo, hvor mange har albanske aner. Xhaka måtte flykte sammen med familien til Sveits på grunn av borgerkrigene som herjet i det tidligere Jugoslavia (1991-99).

– Kampen var veldig emosjonell for meg og på et tidspunkt visste jeg ikke hva jeg skulle gjøre eller hvordan jeg skulle oppføre meg. For noen er jeg kanskje en forræder, men jeg føler meg hundre prosent albansk, skriver midtbanespilleren på Facebook.

Stolte over sine egne

Og Xhaka er ikke eneste med albansk bakgrunn på Ottmar Hitzfeldts Sveits-lag. Også Xherdan Shaqiri, Admir Mehmedi, Valon Behrami og Blerim Xhemaili er fast inventar på laget. For mange av de 3000 fremmøtte albanere som møtte på Swissports Arena i Luzern tirsdag kveld var det også en spesiell kveld, ifølge det sveitsiske sportstidsskriftet Blick

– Noen av de albanske fansene var stolte over sine “egne”, til tross for at de spilte på motstanderlaget. Enkelte kunne dessverre ikke la anledningen gå fra seg til å lage kvalme, blant annet ved å skrike “forræder” til Shaqiri, som scorte 1-0-målet, skriver Blick.