Vil utvise islamister som truer sikkerheten

 
Foto: Solfé Communications/Philippe Grangeaud
Utenlandske islamister som truer sikkerheten i Frankrike, eller som ikke respekterer landets sekulære tradisjoner, skal utvises, varsler innenriksminister Manuel Valls.
0Shares

Franske myndigheter vil være “uforsonlige” når det gjelder å utvise de som hevder å følge islam og som mener at de dermed har rett til å utfordre franske lover og verdier, melder NTB.

Valls (bildet) kom med uttalelsen da han torsdag deltok i åpningen av en moské i Strasbourg øst i Frankrike. Moskeen har plass til 1.500 mennesker og blir Frankrikes største.

– Hatpredikanter, de som forsvarer det obskure, har ingen plass i Frankrike. Rasisme og fundamentalisme er ikke en del av islam, sa Valls under åpningsseremonien for moskéen.

Fokus på anti-ekstremismen

Også president Francois Hollande går hardt ut mot de ytterliggående, som han hevder ødelegger for de lovlydige muslimene i Frankrike

– Æren islam har er å være en levende og mer tolerant enn de kreftene som hevder å snakke på vegneav religionen, men som ikke gjør annet enn å ødelegger islams prinsipper og verdier med å bringe vold og hat, sier han til france24.com.