Irakiskfødt nordmann fikk St Olavsordenen

St Olavsordenen til irakiskfødt geolog: Farouk Al Kasim var sentral da Norge på 70-tallet startet oljeeventyret.
Foto: Wikimedia Commons
Farouk Al-Kasim, mangeårig direktør i Oljedirektoratet og en av arkitektene bak norsk oljepolitikk, har blitt hedret med den største utmerkelsen en sivil nordmann kan få.
0Shares

Al-Kasim blir ridder av første klasse for den innsatsen han har gjort for norsk olje, skriver Nynorsk Pressekontor.

Al-Kasim ble født i Irak og studerte geologi i Storbritannia ved Imperial College. Etter endt utdannelse og frem til 1968 arbeidet Al-Kasim som geolog i Irak. I 1968 flyttet han til Norge og begynte som rådgiver for Industridepartementet i Norge. 

Var med på å grunnlegge oljeeventyret

Før Oljedirektoratet ble opprettet i 1972 hadde norsk-irakeren jobbet i det som het Industridepartementet (i dag Næringsdepartementet). Her arbeidet han spesielt med utviklingen av regelverket for norsk olje- og gassproduksjon, og bidro mjed internasjonal erfaring og ekspertise i den forsiktige starten av det norske oljeeventyret på 70-tallet.

– I dag er vi glade og stolte. Farouk har i mange år vært en respektert ressursdirektør hos oss, og vi er stolte over at han han fått ordenen, et utmerkelse som henger høyt. Vi gratulerer hjerteligst, sier oljedirektør Bente Nyland til Nynorsk Pressekontor.