Tariq Ramadan voldtektssiktet på nytt

Islam-professoren Tariq Ramadan er på nytt anklaget for voldtekt. En fransk rett skal vurdere om man går videre med siktelsen.
For femte gang har den sveitsiske professoren i islamstudier blitt anklaget og siktet for seksuell trakassering og voldtekt.

Ifølge Ramadans advokater gjelder den nye siktelsen en angivelig voldtekt som skal ha hendt ved flere anledninger i Frankrike, Brussel og London, mellom 2013 og 2014, skriver Le Monde.

Kvinnen kom med voldtektsanklagen i mars 2018. Kvinnens vitnesbyrd fikk Tariq Ramadan til å innrømme at han hadde hatt seksuelt samkvem med henne. Han er imidlertid bestemt på at forholdet var “samtykkende”.

Siktelsen betyr ikke nødvendigvis at Tariq Ramadan vil havne i retten, og at saken kan henlegges på grunn av manglende bevis, forklarer advokatene.

Anklaget tidligere

Tilsammen har fem kvinner anklaget ham for voldtekt. Anklagene førte til at Ramadan høsten 2017 ble suspendert fra Universitetet i Oxford, hvor han hadde en stilling som gjesteprofessor.

Tre av sakene er i Frankrike. Ramadan ble fengslet i februar 2018 og tilbrakte ti måneder i fransk fengsel.

I Sveits står han anklaget for angivelig å ha forgrepet seg på fire sveitsiske kvinner da de var tenåringer. Kvinnene sendte inn anklager i 2017. Ramadan avviser alle anklagene.