Hinduer flykter Pakistan

Under angrep? Hinduene fotografert her kan pratisere sin tro i fred og ro. Men flere mener dette er stadig mere unntaket enn regelen, og at en økende religiøs forfølgelse av hinduer fører til en asylstrøm til nabolandet India.
Foto: pakistanhinducouncil.org
Skylder på en stadig mer intolerant klima mot religiøse minoriteter i landet.
0Shares

Flere hundretalls pakistanske hinduer har i løpet av året reist til India for å søke om asyl i landet, melder Washington Post.

Hinduene, som ofte reiser om sommeren på et spesielt pilgrimsvisum, forteller om økende religiøs forfølgelse og diskriminering i det pakistanske samfunnet. Enkelte har blitt forsøkt tvangskonvertert, og jenter fra hindufamilier har blitt kidnappet for så å bli giftet bort til muslimske familier.

Skaper asyldebatt i India

Siden India og Pakistan ble uavhengige i 1947 har de interreligiøse relasjonene i begge landene til tider vært anstrengt. Hinduene som befant seg i de muslimske delene av den tidligere britisk-indiske kolonien reiste til India, mens muslimene i de majoritetshinduistiske områdene reiste til det nyopprettede Pakistan.

Samtidig skaper også hinduflyktningene nasjonal debatt, spesielt med tanke på India ikke har nasjonale lover for flyktninger og asylsøkere.

– Hvis forfulgte hinduer ikke kan komme hit, hvor ellers skal de flykte? spør fra Prakash Javadekar, talsmann for det nasjonalistiske, indiske opposisjonspartiet BJP.