Politifolk suspendert etter grov vold mot svart mann i Paris

Politifolkene skal også ha kom med rasistiske utsagn.
Foto: Pixaby
Flere franske politifolk er suspendert etter offentliggjøringen av en video som viser at de tilsynelatende uten grunn angrep en svart mann i Paris.

Videoer publisert av nettstedet Loopsider viser hvordan politifolkene lørdag angrep en musikkprodusent kun identifisert som Michel, melder Al Jazeera.

Tre politifolk fulgte etter Michel inn i musikkstudioet og der de skal ha holdt ham fast og slått ham. Politifolkene kastet deretter tåregass inn i studioet. Michel ble så pågrepet og holdt i arresten i to døgn.

Ytterligere ni personer i studiet også ble slått av politifolkene, ifølge Loopsider. Til nettstedet har Michel uttalt at politifolkene også kom med rasistiske utsagn.

Michel leverte torsdag en formell klage på hendelsen.

– Jeg ble angrepet av dem som skulle ha beskyttet meg. Jeg gjorde ingenting for å fortjene dette. Jeg ønsker kun at disse tre menneskene blir straffet i henhold til loven, sa han da han møtte med journalister utenfor kontorene til politienheten IGPN, melder AFP.

Samtidig er Frankrikes regjering i ferd med å utarbeide et nytt lovforslag som begrenser retten til å filme politiet. Rettighetsgrupper er bekymret for at dette vil begrense muligheten til å avdekke politivold og holde politifolk ansvarlige.