Flyktningleir gikk opp i flammer i Bosnia

Ifølge lederen for Bosnia-kontoret til Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM), Peter Van Der Auweraert, var det tidligere beboere som tente på. (Illustrasjonsbildet)
Foto: Illustrasjonsbilde
En voldsom brann la en flyktningleir nordøst i Bosnia i aske onsdag. Leiren har huset rundt 1.200 mennesker, men det er ikke meldt om skadde eller omkomne.
306Shares

Lipa-leiren har huset flyktninger og migranter som forsøker å komme seg til EU og har flere ganger blitt kritisert for sine dårlig forhold.

Leiren ble satt opp som et midlertidig tiltak i forbindelse med koronapandemien i sommer. Mange av beboerne har måttet gå vinteren i møte i dårlige telt eller forlatte hus.

Ifølge lederen for Bosnia-kontoret til Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM), Peter Van Der Auweraert, var det tidligere beboere som tente på.

– Etter det vi kjenner til var det en gruppe med tidligere beboere som satte fyr på tre telt og konteinere etter at de fleste migrantene hadde forlatt leiren, sier han.

– Heldigvis ser det ikke ut til at noen har kommet til skade, men dette er uansett en katastrofe, sier han.

Leiren skulle etter planen stenges onsdag og flyttes til et annet sted, men ettersom telt og andre fasiliteter har gått opp i flammer, vi det ta tid å etablere en ny leir.

Lederen for Lipa-leiren, Natasa Omerovic, sier til bosniske Klix.ba. at de tidligere beboerne satte fyr på leiren i protest mot at den skulle stenges.

Bosnia har blitt en flaskehals for tusenvis av flyktninger og migranter som forsøker å ta seg til Kroatia, for deretter å nyte godt av åpne grenser og fortsette til andre EU-land.