Tyskland gir opphold til halvparten av asylsøkerne fra Tyrkia

Det tyske direktoratet for flyktninger og migrasjon bekrefter at tallet er om lag halvparten.
Foto: Unsplash
Undersøkelser viser at om lag 48 prosent av tyrkere som søker asyl i Tyskland får en form for opphold, fire år etter det mislykkede kuppforsøket.
23Shares

I 2020 fikk 47,7 prosent av tyrkiske asylsøkere beskyttelse i Tyskland, i form av asyl, flyktningstatus, midlertidig opphold eller forbud mot utvisning, ifølge undersøkelser fra avisa Neue Osnabrücker Zeitung.

Dette er sammenlignbare tall med årene før. Også det tyske direktoratet for flyktninger og migrasjon bekrefter at tallet er om lag halvparten. Antallet asylsøkere fra Tyrkia falt riktignok med nesten 50 prosent i 2020, men dette skyldes trolig reiserestriksjoner på grunn av koronapandemien.

– Tyrkia er ikke et trygt opprinnelsesland, og langt fra en rettsstat. Om nesten halvparten av dem som flykter fra autokratiet får beskyttelse i Tyskland, er det ikke holdbart at tyske myndigheter fortsetter å forsyne Erdogan-regimet med våpen og økonomisk støtte, sier Sevim Dagdelen, som er parlamentsmedlem for venstreorienterte Die Linke, og stilte et spørsmål om tyrkeres asylstatus i Tyskland.

Antallet asylsøkere fra Tyrkia har økt kraftig siden et mislykket kuppforsøk mot president Recep Tayyip Erdogan i 2016. I etterkant av kuppforsøket har staten slått hardt ned på politisk motstand og satt tusenvis av motstandere i fengsel.