Frykter for Bhattis sikkerhet

John Christian Elden har representert Arfan Bhatti over lengre tid.
Amnesty frykter at Arfan Bhatti kan bli utsatt for tortur og mishandling hvis han er tatt til fange i Pakistan. 
0Shares

– Vi vet hva det vil si å være i fangenskap hos pakistansk etterretning. Amnesty kjemper for flere hundre personer som er i denne situasjonen. Mange har vært savnet i flere år. Det er all grunn til å frykte at Bhatti utsettes for systematisk tortur og mishandling, sier Gerald Folkvord, politisk rådgiver i Amnesty International Norge til VG.

Kilder har overfor VG bekreftet at de har fått opplysninger om at Bhatti ble pågrepet tidligere i år. Ifølge opplysningene skal han ha blitt pågrepet av pakistanske sikkerhetsagenter i grenseområdet mellom Pakistan og Afghanistan, skriver avisen. 

– Etterforsking pågår
Frode O. Andersen, underdirektør i Utenriksdepartementet, sier de må forholde seg til den informasjonen de får av pakistansk politi.

Det pågår en pakistansk politietterforsking basert på en savnetmelding.

– Det pågår en pakistansk politietterforsking basert på en savnetmelding. Den informasjonen vi har gir ingen holdepunkter for å si at han er fengslet eller arrestert, sier Andersen.

Myndighetskilder opplyser imidlertid til VG at Pakistans hemmelige tjenester ikke nødvendigvis vil varsle dem om at de har tatt Bhatti i forvaring.

VG minner sine lesere om at før han ble kjent som muslimsk aktivist, ble Arfan Bhatti domfelt åtte ganger, for vold, trusler og medvirkning til skyting mot synagogen i Oslo.