Frykter for Bhattis sikkerhet

Arfan Bhatti er straffedømt flere ganger, blant annet for trusler, utpressing og vold. John Christian Elden (t.h.) har representert Bhatti i retten over lengre tid.
Amnesty frykter at Arfan Bhatti kan bli utsatt for tortur og mishandling hvis han er tatt til fange i Pakistan. 
0Shares

– Vi vet hva det vil si å være i fangenskap hos pakistansk etterretning. Amnesty kjemper for flere hundre personer som er i denne situasjonen. Mange har vært savnet i flere år. Det er all grunn til å frykte at Bhatti utsettes for systematisk tortur og mishandling, sier Gerald Folkvord, politisk rådgiver i Amnesty International Norge til VG.

Kilder har overfor VG bekreftet at de har fått opplysninger om at Bhatti ble pågrepet tidligere i år. Ifølge opplysningene skal han ha blitt pågrepet av pakistanske sikkerhetsagenter i grenseområdet mellom Pakistan og Afghanistan, skriver avisen. 

– Etterforsking pågår
Frode O. Andersen, underdirektør i Utenriksdepartementet, sier de må forholde seg til den informasjonen de får av pakistansk politi.

Det pågår en pakistansk politietterforsking basert på en savnetmelding.

– Det pågår en pakistansk politietterforsking basert på en savnetmelding. Den informasjonen vi har gir ingen holdepunkter for å si at han er fengslet eller arrestert, sier Andersen.

Myndighetskilder opplyser imidlertid til VG at Pakistans hemmelige tjenester ikke nødvendigvis vil varsle dem om at de har tatt Bhatti i forvaring.

VG minner sine lesere om at før han ble kjent som muslimsk aktivist, ble Arfan Bhatti domfelt åtte ganger, for vold, trusler og medvirkning til skyting mot synagogen i Oslo.