Chile blant verdens beste på vaksinering

Chile er blant verdens ledende på korona-vaksinering.
Foto: mediabanco.com
Etter å ha vært blant de mest berørte av pandemien i Latin-Amerika, er Chile i dag blant de landene hvor flere mennesker har blitt vaksinert mot viruset.
127Shares

25 prosent av befolkningen har allerede fått den første dosen, og landet på 19 millioner mennesker står bak Israel, De forente arabiske emirater og Storbritannia, ifølge NTB.

Situasjonen er i sterk kontrast til i fjor, da myndighetene fikk sterk kritikk for å ikke ha lokalisert og isolert infiserte mennesker. Chile var et av de mest berørte landene i Latin-Amerika, med intensivavdelinger nesten fulle og ikke i stand til å stoppe infeksjoner til tross for strenge tiltak.

Helseminister Enrique Paris sier at Chile allerede har sikret 35 millioner doser for å vaksinere 15 millioner mennesker og allerede kan hjelpe andre land, som Paraguay og Ecuador, med 20 000 doser hver.

Chile har hatt god planlegging og tilstrekkelige ressurser til å inngå bilaterale avtaler med mange produsenter, sier Jarbas Barbosa i Den panamerikanske helseorganisasjonen.