Nektes å gå i svømmehallen

Svømmeundervisning kreves kjønnsdelt: en gruppe foreldre med muslimsk bakgrunn mener døtrene sine kan ikke ha svømmeundervisning sammen med gutter eller med mannlige lærere. Foto: Illustrasjon.
Foto: Nathaniel Homier
Asylsøkere i den sveitsiske byen Bremgarten nektes adgang til offentlige svømmebasseng og idrettshaller, noe som har ført til anklager om rasisme og apartheid.
0Shares

Sveitsiske innvandringsmyndigheter har godkjent vedtaket, og forsvarer det med at det skal hindre “gnisninger” med lokalbefolkningen.

– Fomåler er å bidra til å organisere samværet mellom asylsøkerne og byens befolkning, sier en talskvinne for de føderale innvandringsmyndighetene, Gaby Szoelloesy, ifølge NTB.

– Et slikt vedtak, som blant annet innebærer at asylsøkere trenger særskilt tillatelse for å besøke svømmehallen, er helt klart diskriminerende, er tonen fra Denise Graf i Amnesty International.

Ikke lett å være asylsøker her: i den sveitsiske byen Bremgarten har de lokale myndighetene gått inn for å nekte asylsøkere adgang til blant annet offentlige svømmenbasseng.
Foto : Wikimedia Commons

Håper på revidering
Sveits er et av de land i Europa som tar imot flest asylsøkere i forhold til folketallet, og rundt 48.000 asylsøkere venter nå på å få sine søknader behandlet i landet.

Gerry Simpson i Human Rights Watch håper myndighetene i Bremgarten vil revidere reglene og at andre sveitsiske byer ikke vil følge i deres fotspor.

– 99 prosent av alle asylsøkere er lovlydige folks som vil leve i fred. Så jeg tror ikke at det er behov for å møte frykten for dem med særtiltak. De må behandles på lovlig og rettferdig vis, sier han ifølge NTB.

Illustrasjonsfotoet til saken.