Navngir norsk-somalier innblandet i Nairobi-terror

Våpen beslaglagt av amerikanske styrker i Somalia
Foto: Expert Infantry/Creative Commons
23 år gamle Hassan Abdi Dhuhulow fra Larvik er utpekt som en av terroristene bak aksjonen som krevde minst 67 menneskeliv helga 21. og 22. september.

I en pressemelding fra Politiets Sikkerhetstjeneste, PST, står det at de hverken vil avkrefte eller bekrefte identiteten på nordmannen med somalisk familiebakgrunn. Likevel får Dagbladet bekreftet at både PST og kenyansk politi mener at 23-åringen fra Larvik deltok i terrorhandlingene på kjøpesenteret Westgate.

Også flere andre medier som BBC, nyhetsbyrået Associated Press og New York Times navngir Hassan Abdi Dhuhulow som en av dem som kan ha deltatt i Nairobi-terroren. Sistnevnte bringer et anonymt intervju med den terrormistenktes søster i Larvik.

– Min mor, min far og jeg vet ikke engang om han er død eller levende, sier hun til New York Times. Hun forteller at familien har hatt besøk av PST og fått spørsmål om hvorvidt 23-åringen ringte til dem mens terrorangrepet pågikk.

Knyttes til terroren
Politiet skal ha etterretningsopplysninger fra ukene før terrorattentatet og elektroniske bevis, og den pågående etterforskningen skal knytte den unge somalieren fra Larvik til ugjerningen. Terrorgruppa Al-Shabaab har påtatt seg ansvaret for angrepet på det eksklusive kjøpesenteret i Nairobi.