Greit å være muslim i et kristelig folkeparti

 
Foto: Skjermdump/YouTube
– Også tyske muslimer er opptatt av lavere skatter og religionsundervisningen i skolene, sier nyvalgt tyrkisk-gresk forbundsdagsrepresentant.

Etter et valg fullt av nykommere i parlamentet, sier Cemile Giousouf (bildet) til The Washington Post (Berlin), at det ikke er noen selvmotsigelse å være muslimsk representant for et politisk parti som har ordet “kristen” i navnet.

Hun er medlem av det konservative kristeligdemokratisk partiet (CDU), og rykker inn i nasjonalforsamlingen etter valget som nesten doblet antallet representanter med tyrkisk bakgrunn i Forbundsdagen.

Giousouf, som ble født i Leverkusen i 1978, har tyrkisk-gresk familiebakgrunn. Hun blir dermed CDUs første representant som bekjenner seg til islam, og føyer seg til en rekke nye kandidater med flerkulturell bakgrunn som er blitt valgt inn etter høstens forbundsdagsvalg.

Flere muslimske medlemmer
Her hjemme har spørsmålsstillingen dukket opp flere ganger. Kommunikasjonsrådgiver Dag Andreas Fedøy i Krf forteller at partiet har flere muslimske medlemmer.

– For oss er det et tidspørsmål før vi også får tillitsvalgte som har en annen religiøs bakgrunn etter at vi fjernet bekjennelsesparagrafen, som hittil har krevd at våre tillitsvalgte skulle være kristne, sier han til utrop.no.