Søstre dro til Syria for å kjempe

Norge vurderer leiesoldatnekt, blant annet som følge av rapporter om at norske statsborgere deltar som stridende i Syria-konflikten, for det meste for opprørerne til det sittende regimet (her avbildet).

Asker og Bærum-politiet mottok i følge en pressemelding fredag 18. oktober en savnetmelding på to søstre på 16 og 19 år. Familien som meldte jentene savnet er sterkt bekymret for motivet for reisen og frykter de kan ha reist til Syria.

Ifølge politiet er jentene blitt etterlyst internasjonalt gjennom Interpol og samarbeider med Utenriksdepartementet. Det siste politiet vet er at de har tatt seg frem til grensen til Syria.

– Vi har tett samarbeid med Interpol og UD, samt den norske ambassaden i Ankara og vår politisambandsmann i byen. Det er det som pågår nå, vi prøver å få lokalisert dem og få kontakt, sier kriminalsjef Nina Karstensen Bjørlo til VG.

Sendte avskjedsmail
VG har publisert en avskjedsmail søstrene skal ha sendt til sin famile.

– Nå er det slik at muslimene blir angrepet fra alle hold og vi må gjøre noe. Vi vil så gjerne hjelpe muslimene og den eneste måten vi kan virkelig hjelpe dem er ved å være med dem i deres lidelser og gleder. Det er ikke lenger nok å sitte hjemme og sende penger. Med tanke på dette har vi bestemt oss for å reise til Syria og hjelpe til der nede med alt vi kan, skal jentene ha skrevet i en avskjedsmail.