Nå blir “harryturen” halal

Endelig er det mulig å få tak i billig halalkjøtt, er tonen fra flerkulturelle nordmenn som i dag tok "harryturen" over til den nyåpnede SOUK-butikken i Charlottenberg.
Foto: Knut Narvestad
Superkjede åpnet i dag sin første halalkjøttbutikk i Charlottenberg Handelspark.
0Shares

Charlottenberg Handelspark åpnet i dag med over 2000 handlende og nysjerrige på plass. Et av butikkonseptene i denne handelsparken henvender seg spesielt til “harryhandlende” nordmenn med flerkulturell bakgrunn.

Souk Foodmarket, som er navnet på butikken, inngår i den pengesterke Eurocash-gruppen. Virksomheten, som startet i 1997, har i dag omtrent 300 medarbeidere og omsetter for til sammen 1,5 milliarder kroner årlig.

– Butikken selger kun halalkjøtt og utvalget skal gjenspeile ideen om at her skal man kunne kjøpe mat fra hele verden. Flerkulturelle grenseshoppere skal finne igjen mange produkter fra sitt eget land. Foruten butikksjefen som er fra Bosnia, er personalet også internasjonal: fra Romania, Bulgaria, Thailand, Kosovo, og Gambia – i tillegg til Sverige, sier Knut Narvestad fra firmaet Involve!, som var en av de som i dag tok turen over grensa.

Ny konsept
Bak satsingen ligger motivasjonen om å skape en ny supermarkedskonsept som “skal rendyrke etniske matvarer”.

– I Norge finnes det store innvandrergrupper. Vi ser på de som en målgruppe og ønsker å “fange” de gjennom denne satsingen. For tiden finnes det ingen aktører som har klart å gjøre dette, sier Fredrik Johansson, daglig leder i Eurocash, til bransjebladet ICANyheter.

Han legger til at man har lagt mye tid og arbeid på å finne frem “riktige varer” og relevante leverandører.

– Både når det gjelder salgsvarene og innkjøpskanalene er det helt andre kriterier som gjelder hvis vi skal tilpasse oss til denne kundegruppen, forteller han videre.

Handlet i store mengder
Narvestad forteller om fulle SOUK-busser, hvor man betalte en krone for å ta turen.

– Folk handlet frossen og fersk kjøtt i store kvanter. Jeg tipper flesteparten var ute etter nettopp dette. Flesteparten av de jeg snakket med fikk høre om butikken via jungeltelegrafen.

Han tror mange vil komme tilbake.

– For de fleste er dette bryet verdt. Turen er nærmest gratis og halalkjøttet langt billigere å få tak i enn i butikker i Oslo.

Butikksjef Amira Tucek, forteller om mye jobb frem til åpningen.

 
Foto : Knut Narvestad

– Nå er det like greit å komme i gang. Jeg gleder meg til fortsettelsen, til å komme med mattips og til å være med på et nytt og spennende tilbud, forteller svensk-bosnieren.