Fire kanadiske muslimer drept i bilangrep

Tre generasjoner fra samme familie ble drept, en bestemor, far, mor og en tenåringsdatter.
Foto: Twitter/ @Pacinthe
Fire personer fra en muslimsk familie ble drept i et angrep med en pickup i London i Ontario søndag, ifølge canadisk politi.
1.4K+Shares

En 20 år gammel mann er pågrepet etter påkjørselen. Mannen kjente ikke ofrene, men rettet angrepet mot dem fordi de var muslimer, ifølge politiet.

– Vi tror ofrene ble utpekt på grunn av deres muslimske tro. Vi forstår at denne hendelsen kan forårsake frykt og engstelse blant folk, særlig muslimer, og for alle som er blitt målskive for hat, sier London-politisjef Stephen Williams.

Mannen hadde ifølge politiet på seg noe som lignet en skuddsikker vest. Han er siktet for fire drap og ett drapsforsøk, men politiet sier at myndighetene også kommuniserer med det føderale politiet om å sikte ham for terrorhandlinger.

Zahid Khan, en familievenn av ofrene, forteller til nyhetsbyrået AP at det var tre generasjoner fra samme familie som ble drept, en bestemor, far, mor og en tenåringsdatter. Familien innvandret fra Pakistan for 14 år siden og var engasjerte, anstendige og sjenerøse medlemmer av moskeen i byen, ifølge Khan.

– De var bare ute på den samme turen de gikk hver dag, sa han gråtkvalt til reportere i nærheten av åstedet.

Det nasjonale rådet for canadiske muslimer er forferdet over søndagens angrep, og sier at muslimer i landet har måttet føle altfor mye på islamofobi.

– Dette er et terrorangrep på canadisk jord, og bør behandles som det, sier leder Mustafa Farooq, i følge NTB.

Angrepet fordømmes av statsminister Justin Trudeau.

– Til det muslimske samfunnet i London og til muslimer over hele landet: Vit at vi står med dere. Islamofobi hører ikke hjemme i samfunnet vårt. Dette hatet er snikende og forkastelig – og det må stoppes, tvitrer Trudeau.

Islamsk Råd Norge (IRN) fordømmer drapet

– IRN ser med stor bekymring på den kraftige økningen i antimuslimske terrorangrep og islamofobi de siste årene. Vi oppfordrer myndighetene i Norge til å gjøre enda mer for å bekjempe muslimhat, både nasjonalt og globalt. Vi oppfordrer også mediene til å spille sin rolle i kampen mot muslimhat ved å vie slike saker større medieplass enn det som vanligvis er tilfellet. Bare slik kan islamofobi som en voldsdriver settes på agendaen i samfunnsdebatten, sier IRN i en uttalelse.